Min nya hemsida – en riktig fullträff!

Efter rekommendation kontaktade jag Tryckcentrum för att prata om min blivande hemsida. Vi träffades, pratade igenom vad mina behov var och vad jag ville att hemsidan skulle förmedla till besökaren. Därefter skickade jag över materialet till Tryckcentrum som påbörjade sitt arbete.

De hörde av sig till mig igen, det tog mindre tid än en vecka, och bokade ett nytt möte för att presentera sitt förslag. Överraskningen var total, de hade förstått precis vad jag ville att hemsidan skulle förmedla. Så direkt efter mötet kunde de publicera säger Emma Stjernlöf.

Jag valde en hemsida till en fast månadskostnad där det ingick både uppdaterings- och serviceavtal vilket innebär att jag bara skickar ett mail till dem så löser de snabbt och smidigt det som jag vill ha ändrat eller tillagt. Som alltid hade de en grundlig utbildning i hur jag själv kan uppdatera webbsidan själv, men jag tycker att det är mycket enklare att bara ringa eller maila om det är något som behöver göras än att sätta mig med det själv, avslutar Emma.

En snabb och trygg leverantör

När det var dags för VM Redovisning i Blekinge att bygga om sin webbplats föll valet på Tryckcentrum. De tog fram ett förslag på formspråk som tilltalade och hjälpte till med att ta fram texter, illustrationer och bilder som passade verksamheten. Efter någon veckas bollande fram och tillbaka var hemsidan klar för driftsättning, något som Tryckcentrum också hjälpte till med. Vi behövde bara vara med och tycka och bestämma hur allt skulle se ut, säger Veronica Jonsson på VM Redovisning.

Som alltid ingick en utbildning i hur vi själva kan uppdatera den på ett enkelt sätt, fortsätter hon. Trots sin enkelhet valde vi ändå att koppla på ett service- och uppdateringsavtal vilket gjorde att vi helt kunde släppa allt som har med hemsidan att göra. Vi bara mailade till Altefur och så löste de ändringarna, oftast inom någon timme.

Förutom webbplatsen har de fått hjälpa oss med visitkort, reklamblad och annat marknadsmaterial. Även detta har varit otroligt smidigt och framförallt proffsigt resultat.

För lite sedan sålde vi vår verksamhet till Talenom, då var det bara för oss att höra av oss till Tryckcentrum som snabbt och smidigt la in pressmeddelande, information och till och med gjorde om loggan på ett snyggt sätt så att det syns att verksamheten numera är en del av Talenom.

Marknadsföring med guldkant

Att starta företag innebär att ta ställning till en myriad av frågor – inte minst om det handlar om en personalintensiv, resursintensiv och noga reglerad verksamhet som hemtjänst.

Det avskräckte inte Linda Jakobsson när hon i slutet av 2018 beslutade sig för att dra igång sitt hemtjänstföretag 1:a Omtanken.

Av tidigare erfarenhet från företagande visste hon också att det skulle krävas en hel del marknadsföring för att framgångsrikt etablera sig på marknaden. Efter att ha hört sig för och funderat lite, valde Linda att vända sig till Tryckcentrum. ”Det har jag aldrig ångrat. Ända sedan första mötet har jag varit otroligt nöjd med deras insatser.”

Hennes ursprungliga beställning var allt annat än tydlig, medger Linda.
”Jag hade en bara en vag idé om att mitt varumärke skulle förknippas med en lite lyxig känsla, lite guldkant på tillvaron. Hur det skulle gå till och hur det skulle se ut hade jag inte en aning om.”

Det slutliga resultatet överträffade alla förväntningar. Följaktligen fick Tryckcentrum förtroendet att skapa 1:a Omtankens hela företagsprofil från grunden. Det har blivit logga, hemsida, broschyrer och annonser liksom visitkort, bilfolieringar och mycket annat stort och smått.
”Allt jag har bett dem att plocka fram har blivit alldeles utmärkt och numera har de fria händer att ordna med mina beställningar. Jag får alltid snabb och bra återkoppling och jag vet att slutresultatet blir förstklassigt”, säger Linda.
Men kreativitet, uppfinningsrikedom och gott hantverk räcker inte för att helt förklara de goda resultaten.

”Minst lika viktigt är att David och hans medarbetare är genuint intresserade av att förstå vad jag som kund håller på med. Inte bara vad vi gör utan även vad vill vill åstadkomma och var våra största utmaningar ligger. Med en sådan förståelse för våra behov kan de producera olika slags marknadsmaterial som verkligen gör skillnad. Tro mig, 1:a Omtanken har fått en flygande start”, försäkrar Linda Jakobsson.

Med den rätta känslan

Kan en hemsida vara funktionell, inbjudande, informativ, anpassad till den senaste tekniken och samtidigt ha en personlig touch av gammaldags charm? Kraven kan verka oförenliga, men det var ungefär så beställningen såg ut när Boråkra Bed and Breakfast vände sig till Tryckcentrum för att få en ny hemsida.

”Vi har varit igång i åtta år och vet numera ganska väl vad det är som får gästerna att välja just vårt boende”, berättar Lotta Tedin som driver Boråkra B&B tillsammans med maken Per. ”Många uppskattar att vi gör saker på vårt eget sätt, att vi blandar gammalt och nytt. Andra kommer för att njuta av lugnet och stillhet ute på landsbygden”, berättar hon.

Det var med andra ord viktigt att den nya hemsidan förmedlade denna atmosfär i varje detalj – från typsnitt till färgsättning och formgivning.
”Jag tror det var avgörande att David tog med sig hela sitt team och besökte oss. På så vis fick alla som jobbade med hemsidan uppleva vårt ställe på plats och känna den stämning som finns här”, säger Per. ”Det i kombination med valet att använda mycket bilder gjorde att vi fått en väldigt attraktiv och välfungerande hemsida som har precis den rätta känslan.”

Sidan är responsiv, det vill säga att den anpassar sig efter skärmstorleken på användarens mobil eller surfplatta. ”Det var också ett krav eftersom vi vet att många söker boende när de är ute och reser. Då är det ofta telefonen de använder, så det är viktigt att det fungerar smidigt”, förklarar Lotta.
Att sköta och uppdatera sidan är också enkelt.

”Vår verksamhet utvecklas och förändras hela tiden, vilket vi givetvis vill kommunicera i text och bild via vår blogg och olika sociala medier. Allt sådant går lätt och kräver inga särskilda datakunskaper. Användargränssnittet är enkelt och logiskt”, konstaterar Per. ”Tack vare Tryckcentrum har vi fått en snygg och funktionell hemsida som hjälper till att locka gäster till vårt Bed and Breakfast. Allt vi behöver göra är att ta hand om dem när de väl har klivit in över tröskeln.”

Samarbete med tryck

Det säger sig självt att reklambyråer har mycket kontakt med tryckerier. Men förhållandet mellan Altefur Development och Skylt & Dekor/Tryckcentrum är både intensivare och förtroligare än vad som är vanligt i branschen. Samarbetet och det ömsesidiga utbytet sträcker sig mer än tio år tillbaka i tiden.

”David har varit både kund, leverantör och ’arbetskamrat’ – vi har ofta arbetat så nära varandra i olika projekt att det ibland kännas som han varit en utav oss i stället för en extern resurs”, säger Peter Carlsson, som är försäljningschef på Skylt & Dekor/Tryckcentrum.

Sedan förvärvet av RC Reklam våren 2019 är Skylt & Dekor/Tryckcentrum en i det närmaste komplett leverantör av marknadsföringsmaterial. Bolaget har nästan trettio anställda och produktportföljen innehåller allt från skyltar, tryckprodukter och fordonsdekor till solskyddsfilm, mässmaterial och profilkläder.

Företaget är baserat i Karlskrona men har uppdragsgivare över hela Sverige. Målsättningen är att arbeta i nära kontakt med kunderna och att leverera produkter just in time.

”Ofta är det väldigt snabba puckar och korta ledtider”, berättar säljaren och projektledaren Karin Björklund. ”Och ibland blir schemat så pressat att vi måste ta hjälp utifrån med till exempel originalarbete. Då är det väldigt tryggt att vända sig till Altefur Development, för även om det är bråttom så vet jag att de alltid levererar i tid och aldrig tummar på kvaliteten.”

Peter håller med: ”David är alltid kompetent, snabb och pålitlig i allt han gör, riktigt skönt att kunna ha som stöd på olika sätt när det kör ihop sig.”

Samarbetet tar sig även andra former.

”Ibland dyker det in beställningar eller uppdrag där man ser att man kunden borde kunna få ut mycket mer av sin satsning. I ett sådant läge uppmanar vi gärna kunden att vända sig till Altefur Development, eller så tar vi själva kontakt för att få lite tips och idéer”, säger Karin.

Allt för att säkerställa att kunden blir nöjd med leveransen. Och så blir gärna fallet när David Altefur och hans kollegor på Altefur Development är med i processen. ”De kommer väldigt ofta fram till finurliga och kreativa lösningar som ger mycket marknadsföring för pengarna”, konstaterar Karin Björklund.

”Att han sedan är förbaskat trevlig är ju också en stor bonus”, lägger Peter Carlsson till.